English (United Kingdom)Croatian(HR)

oharas-stoutO'hara- Izvorno irsko pivo sa 4.3% alk

Pomislite na dobro pivo i pomislit ćete na izvorno irsko pivo! Popijte O'Haru jer je to izvorno irsko pivo! Noseći prezime osnivača pivovare, ovo višestruko nagrađivano tradicionalno irsko pivo ima duboku crnu boju sa crvenkastom nijansom kada ga držite na svijetlu, a izlijeva se sa gustom kremastom pjenom. Irski Times napisao je o O'Hari slijedeće „… bilo koji ljubitelj irskog piva otkrit će kako hrskavost i bistrina O'Hare budi užitke nostalgije gotovo jednako kao užitak u samom pijenju. O'Hara je pivo punog okusa i luksuzne fine suhoće koje vraća u vremena nekadašnjeg okusa izvornih irskih piva.


oharas-celticOhara’s Celtic Stout (Carlow pivovara)

Carlow Pivovara je ono što bih mogli nazvati starom školom. Njeno ime dolazi od Carlowa, gradića smještena u Irskoj povijesnoj regiji Barrow Valley i domu jednom od uspješnijih pivovara na pivskoj sceni. U 1800-oj, proizvodnja vlastitog piva bila je popularna praksa među stanovnicima Carlowa, ali to je završilo s preuzimanjem malih pivovara od strane velikih tvrtki. Carlow Brewing Company, osnovana u 1996-oj, oživjela je Old time proizvodnju piva koja je bila dugo izgubljena, motivirana uvjerenjem da je njihov način proizvodnje piva bolji od suvremenih metoda. O’Hara je izvorno irsko pivo.  Snažnog okusa, pun kombinacija hmelja i pečenog ječma, koji pruža slatkoću i bez umjetnih dodataka. Samo hmelj, ječam, kvasac i voda – to je to.

 

Killkenny

Kilkenny Irish Cream Ale

Kilkenny ima prijatelje na vrhu. Guinness ga prozvodi, Diageo, najveći svjetski proizvođač žestokih pića (Smirnoff, Johnnie Walker, Jose Cuervo, Bailey, Guinness) ga ima, i Smithwick,najstarija irska pivovara, mjesto je gdje je nastao. Pivo je starije od nekih zemalja, a nasljeđe datira iz XIV stoljeća, a do nedavno, Dubliner Pub u Washington DC-u je bio jedino mjesto u Sjedinjenim Državama koja ga ima. Kilkenny je postao široko dostupan. Okus se može opisati kao Smithwick, samo s manje hmelja i više kremastiji, baš poput Guinnessa. Ima bogatu arome te je cijeli  slatkast i kremast zbog čega se mala količina gorčine ni ne osjeti.


guinessGuinness Draught

Frape od piva, ovaj “obrok u bočici”, ima pečen okus slada i nagovještaj čokolade što se i očekuje od većine punih piva. Bogat i kremast, u Irskoj omiljen stoljećima, ovo srčano pivo je najbolje piti izravno iz boce ili iz pint čaše u obliku tulipana. Pitajte svog šankera za “savršenu pintu”, metodu optimalnog točenja koja, prema društvu, treba trajati 119.53 sekundi. Ne možete čekati tako dugo? Samo pomislite kako ćete biti sretni kada nastane bijeli oblak pjene na vrhu čaše.


pilsner urquelPilsner Urquell

Svaki Čeh, u prosjeku, godišnje popije oko 165 litara piva. Jedinstvenost ukusa tog Pilsner Urquella potiče, prema tumačenju glavnog sladara kompanije Vaclava Berke, od ekstrata napravljenog po specijalnoj recepturi, sa oko pet posto alkohola. Ostali češki “ležaky”, odnosno piva koja su duže odležala i slove za kvalitetnija, imaju između 3,8 i 4,3 posto alkohola, a strana piva izmedu tri i 3,8 posto.

 
FUN STUFF